De què han parlat Zelenski i Sánchez a la “reunió cordial” que han mantingut a Granada?

El president ucraïnès agraeix a l’espanyol el seu “suport a les aspiracions” de Kíiv

El president espanyol, Pedro Sánchez, i el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, durant la trobada bilateral a Granada

El president espanyol, Pedro Sánchez, i el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, durant la trobada bilateral a Granada / Moncloa

ACN

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, i el president espanyol, Pedro Sánchez, han mantingut aquest divendres a Granada una “reunió cordial” d’uns 30 minuts on han analitzat els reptes de seguretat de la guerra i el camí del país cap a la Unió Europea. “Ens estem preparant per obrir les converses per a l’adhesió d’Ucraïna a la UE durant la presidència espanyola. Agraeixo el suport d’Espanya a les nostres aspiracions”, ha assegurat Zelenski. Per la seva banda, Sánchez ha dit que Kiív compta amb el recolzament d’Espanya “en el seu camí cap a la UE”. “Seguirem units, ferms, fins a assolir una pau justa i duradora”.

Zelenski ha indicat que ha parlat amb Sánchez d’un nou paquet d’ajuda militar que inclogui “defenses aèries addicionals, artilleria i sistemes anti-drons”. 

Així mateix, els dos líders han negociat sobre com ajudar Ucraïna amb temes energètics ara que s’acosta, de nou, l’hivern, així com el funcionament del corredor per al gra ucraïnès. 

“Compartim l’objectiu conjunt de garantir la seguretat i l’estabilitat de la nostra casa comuna europea”, ha indicat Sánchez.